<![CDATA[  PORIN  KUMMITUSKÄVELY​​    ​​seuraa:​ Facebook - Instagram - Blogi]]>Sun, 17 Feb 2019 18:14:35 +0200Weebly<![CDATA[September 07th, 2018]]>Fri, 07 Sep 2018 12:34:35 GMThttp://kummituskavely.fi/blogi/september-07th-2018Helteinen kesä on vaihtunut erittäin lämpimään syksyyn, ja olemme saaneet nauttia kauniista, kuultavista syyspäivistä, jopa hellelukemista! Syyssato kypsyy ja metsissä on melkoinen tattisaalis haettavissa kesää vaivanneesta kuivuudesta huolimatta. Porin superkesä on takana ja myös sen hedelmiä on poimittu pitkin alkavaa syksyä. Tosin sen sadon uskon jatkuvan pitkälle tulevaisuuteen -niin paljon positiivisia palautetta tuli monelle porilaiselle toimijalle! Hienoa Pori ja porilaiset!

Syksy on käynnistynyt myös kummituskävelyiden osalta. Lyhty tai sateenvarjo mukaan, ja opas lähtee "kummittelemaan" upeisiin Kivi-Porin maisemiin. Kummitusoppaan työ on antoisaa; ryhmät ovat mukavia ja vilpittömän kiinnostuneita. Monet haluavat kertoa omista yliluonnollisista kokemuksistaan kierroksen jälkeen ja tässä melkein 10 vuoden aikana niitä on ollut paljon. Kokemukset ovat kummitusoppaan puolelta mielenkiintoisia kuunnella, joten kiitos kaikille kokemuksensa jakaneille.
Vaikka välillä joku on saattanut pukeutua kierrokselle turhan kevyesti, on silti sitkeästi värjötelty "jäisin varpain ja nenänpää punaisena" koko kierroksen ajan. Paras neuvo  syksyn kummituskävelylle onkin, että pukeudu riittävän lämpimästi: ennemmin liikaa kuin liian vähän. Reitti joka kuljetaan ei ole pitkä, mutta matkalla varrella seisoskellaan kuuntelemassa tarinoita.

Yksityiskierrokset niin kaveriporukoille kuin  yhteisöille, yhdistyksille, tyky-päiviin, juhliin tai vaikkapa pikkujouluihin ovat nyt varattavissa porin@kummituskavely.fi. Kierroksia on rajattu määrä, joten kannattaa olla ajoissa liikkeellä!
Kummitusillallinenkin on järjestettävissä riittävän isolle porukalle paikalliseen ravintolaan. Kysy lisää oppaalta.

Vaikka syksy on ylivoimaisesti suosituin ajankohta kummituskävelylle, on hyvä muistaa, että kierroksia tehdään tilauksesta ympäri vuoden ja tarvittaessa myös englanniksi, ruotsiksi, ranskaksi ja saksaksi.

Jos omaa privaattikierrosryhmää ei ole, voi osallistua kummituskävelyn yleisökierroksille, jotka ovat 2.-3.11. klo 18. Liput ovat jo myynnissä www.visitpori.fi-verkkokaupassa.

P.S. "Aikainen lintu madon nappaa" - yleisökierrokset ovat yleensä loppuunmyytyjä.


]]>
<![CDATA[Kesäillan kummituskävelyn lippuarvonta (k-18)]]>Wed, 30 May 2018 13:06:00 GMThttp://kummituskavely.fi/blogi/kesaillan-kummituskavelyn-lippuarvonta-k-18Oletko käymässä Porissa asuntomessuilla, SuomiAreenan tapahtumissa tai kuuuntelemassa maailmantähtiä Pori Jazzeilla? Vai odotatko kesävieraita kotikaupunkiisi Poriin? Osallistu lippuarvontaan ja tuo SuomiAreena-, Asuntomessu- ja jazzvieraasi Suomen vanhimmalle kummituskävelykierrokselle! Jos uskallat.

Voit osallistua Kummituskävelyn yleisökierroksen (ke 18.7.2018 klo 20.30) lippuarvontaan, jossa voi voittaa liput kahdelle hengelle Kesäillan kummituskävelylle. Osallistuminen tapahtuu joko tässä Kummituskävelyn blogissa, Facebookissa Porin kummituskävely -sivustolla tai   Instagramissa: kummituskavely kommentoimalla arvontajulkaisua/vastaamalla kysymykseen.
Arvontaan voi osallistua perjantaina 13. päivä heinäkuuta 2018 keskiyöhön saakka, jonka jälkeen epäonnenpäivä vaihtuu tavalliseksi päiväksi, ehkä jopa onnenpäiväksi eli arvontapäiväksi!
Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti joko sähköpostin, Facebookin tai Instagramin kautta. Lisäksi voittajan nimi julkaistaan Kummituskävelyn some-kanavilla.
KIERROS ON SUUNNATTU AIKUISILLE, EIKÄ SITÄ SUOSITELLA LAPSILLE!

JOS ONNETAR EI TÄLLÄ KERTAA OLE PUOLELLASI, SAAT OSTETTUA ENNAKKOLIPPUJA osoitteesta www.visitpori.fi verkkokaupasta a´15 e (sis. verkkokauppa- ja toimituskulut).

P.S. Opas myy mahdollisuuksien mukaan lippuja paikan päällä ennen kierrosta, mutta suosittelemme ennakkolippua!

Lähtö Porin raatihuoneen edessä olevalta Karhu-patsaalta (Hallituskatu 9) klo 20.30 (kesto n. 1,5h). Säänmukainen vaatetus ja tarv. sateenvarjo.

LIPPU KAHDELLE ON ARVOTTU! ONNEA VOITTAJALLE!


Kesäillan kummituskävely 18.7. 2018 klo 20.30. Paikalla kannattaa olla ajoissa. Nähdään Karhu-patsaalla Porin raatihuoneen edustalla.
]]>
<![CDATA[Kesäillan kummituskävely]]>Tue, 17 Apr 2018 17:13:18 GMThttp://kummituskavely.fi/blogi/kesaillan-kummituskavelyTuleva kesä on Porin superkesä, mikä on täynnä tapahtumia niin Suomi Areenan, Pori Jazzin kuin Asuntomessujenkin suhteen. Pori panostaa tällä hetkellä myös matkailuun, mikä onkin kaupunkimme suuri valttikortti!
Meillä on upea Yyteri, jossa puhaltavat nyt merituulen lisäksi vahvasti kehityksen ja uudistuksen tuulet! Myös itse kaupungin keskustan matkailutoimintaa vahvistetaan ja elävöitetään.

Kesällä 2018 VisitPori tuo tarjolle useita erilaisia kävelykierroksia mm. Porin keskustassa, Kirjurinluodolla ja Reposaaressa kerran viikossa. Kierroksia ovat  suunnittelleet auktorisoidut Pori-oppaat Porin Opaskillasta ja ne tulevat myyntiin VisitPorin verkkokauppaan. Myös kummituskävelyn yleisökierros järjestetään ensimmäistä kertaa kesällä (18.7.18 klo 20.30). Kierros kuljetaan kesäillan hämärässä Kivi-Porin historiallisella alueella, jossa kuullaan porilaisia kummitustarinoita höystettynä Porin historialla. Kummituskävelyjä on toki tehty  kesällä aiemminkin, mutta kyse on silloin ollut tilatuista yksityiskierroksista. Vaikka syksy syystuulineen ja mahdollisine vesisateineen luo täydellisen kummitusmaisen ilmapiirin kierrokselle, niin kokemuksen mukaan ei kesä tai kirkas päivänpaiste ole vienyt hyytävää tunnelmaa pois. Tarinat tempaavat mukaansa niin päivällä kuin keskikesälläkin. Kierroksia tehdään ympäri vuoden. Tärkeintä on kuitenkin pukeutua sään mukaan, sillä kierroksella voi hampaat kalista muustakin syystä kuin pelosta. 
Porin kummituskävely on Suomen vanhin kummituskävely, ja ennakkoliput ovat nyt myynnissä VisitPorin verkkokaupassa. 

On erittäin hienoa, että vireällä kaupungillamme on tarjota tapahtumia niin porilaisille kuin tänne tuleville vierailijoillekin. Toivotaan, että porilaiset pystyvät tarjoamaan lisäkapasiteettia Porissa yöpyville suositun kotimajoituksen kautta. VisitPori on ansiokkaasti hoitanut vuosikymmeniä majoitusjärjestelyjä asuntonsa vuokraavien porilaisten ja matkailijoiden kesken. Jos majoitusta ei vielä ole löytynyt, kannattaa ottaa yhteyttä VisitPoriin! Tarjolla on myös tasokasta koulumajoitusta keskustan alueella.

Mielenkiinnolla tulevaa superkesää odottaen ja tervetuloa kesäillan kummituskävelylle vaikkapa kesävieraiden kanssa! ]]>
<![CDATA[yleisökierrokset 2017 ja lippuarvonta]]>Sat, 16 Sep 2017 12:48:13 GMThttp://kummituskavely.fi/blogi/yleisokierrokset-2017-ja-lippuarvontaKummituskävelyjä on Porissa ollut syksystä 2009 alkaen, samoin myös yleisökierroksia! Syksy on täällä ja privaattikierrokset ovat taas pyörähtäneet liikkeelle. Tosin kummituskävelyjä tehdään ympäri vuoden, mutta syksy on suosituinta aikaa, mikä johtunee pimeydestä, sateesta ja ylipäätään ympäristön tunnelmasta.
Tänäkin vuonna järjestetään myös yleisökierroksia ja ne ovat pyhäinpäivän viikonloppuna eli pe 3.11. klo 18 ja la 4.11. klo 18 ja klo 20. Perinteisesti ennakkolippuja (a´10,-) voi käydä ostamassa paikan päällä VisitPorista (ent. Maisa), Itäpuisto 7 tai heidän nettikaupastaan www.visitpori.fi.
Ennakkolipun ostaminen on suositeltavaa, sillä useina vuosina kierrokset ovat olleet lähes tai kokonaan loppuunmyytyjä. Myös opas myy mahdollisuuksien mukaan lippuja paikan päällä ennen kierrosta.
Lähtö on Porin raatihuoneen edustalla olevalta Karhu-patsaalta. Kierrokset on suunnattu aikuisille, eikä niitä suositella lapsille. Mukaan säänmukainen, lämmin vaatetus ja ripaus rohkeutta!

Kannatta myös kokeilla onneaan osallistumalla lippuarvontaan, jossa palkintona on kahden hengen lippu (K18) jollekin  tämän vuoden yleisökierroksista. Voittaja voi itse valita sopivimman ajan!
Arvontaan voi osallistua tässä blogissa sekä Porin kummituskävelyn Facebook-sivulla tai Instagramissa kummituskavely  ko. arvontajulkaisua kommentoimalla pe 20.10. klo 24.00 mennessä! Voittajasta vinkataan somessa ja voittajalle ilmoitetaan myös joko sähkäpostitse, Facebookin tai Instagramin kautta. Picture

Arvonta on suoritettu ja voittajalle ilmoitettu!
​Onneksi olkoon!

]]>
<![CDATA[uuden Luomisen tuskaa]]>Wed, 05 Jul 2017 20:00:47 GMThttp://kummituskavely.fi/blogi/kummituskavelyNäin kesäyön valkeina tunteina ryhdyin tekemään Kummituskävelylle uusia nettisivuja. Taitaa olla jo aikakin, sillä vanhat sivut ovat palvelleet hyvin vuodesta 2009, jolloin vedin ensimmäisen kummituskävelyn. Kesällä 2009 vietin varmaankin samoja aikoja kummitusjuttuja lukien, ja kesäillat venyivät  jännittävien tarinoiden parissa minun hämmästellessä kummitusjuttujen runsautta. 
Koska nettisivujen tekeminen ei ole vahvin alani, en ollut juurikaan vaivannut päätäni niiden uudistamisen suhteen -vanhassa vara parempi! Mutta joskus sitä vaan joutuu selkä seinää vasten, kuten nyt kävi: webhotellin ylläpitäjä tiedotti keväällä tulevista muutoksista sähköpostitse. Koska minulle tietokoneisiin liittyvät vähänkin vaikealta kalskahtavat sanat ovat sukua heprealle, en juurikaan käyttänyt viestin sisäistämiseen aikaa. Varmaan jotain tärkeää, mutta asia ei ehkä koske minua tai selvinnee....joskus. Se joskus tuli heti kesäkuussa, kun huomasin pienen kirjoitusvirheen kummituskävelyn nettisivuilla ja lähdin sitä korjaamaan.
Koska kuulun ennemminkin uuvattien joukkoon näissä päivitysasioissa, hain hallintapaneelista tutuksi käynyttä kotisivukoneohjelman kuvaketta tyytyväisenä siitä, että muistin kuin muistinkin tällä kertaa salasanan. Välillä sitäkin on saanut muistella ja etsiä, eikä webmailkaan ole jäänyt osattomaksi tee-se-itse-touhuistani. Kuvake ei kuitenkaan osunut silmiini, vaikka kelasin sivua hitaasti ja lopulta todella hitaasti. Ei, ei tuttua kuvaketta. Muistin nyt saamani sähköpostin ja palasin lukemaan ohjeita. Koska teksti ei oikeastaan auennut millään lailla, laitoin palveluntarjoajalle viestiä, mistä oikein on kysymys ja mihin tuttu kuvakkeeni on kadonnut. Jos totta puhutaan, niin en edes muistanut ko. ohjelman nimeä. Se oli vain joku "kotikone", josta lähdin kyselemään. Palveluntarjoajalla on kieltämättä hyvä asiakaspalvelu (mikä olikin alkuperäinen syy, miksi heidät valitsin) ja siellä tiedettin heti, mitä ohjelmaa tarkoitan: RVSiteBuilderia. Sitä, jota opettelin sitkeästi erehdyksien kautta käyttämään kahdeksan vuotta sitten ja totesin sen toimivan lopulta hyvin. Ainakin verraten siihen, että olin joutunut olemaan aikaisemmin muussa yhteydessä Wordpressin sivujen kanssa tekemisissä. Ne ne vasta uuvatille vaikeat sivut olivatkin! Tai en minä niitä sitten lopulta päivittänytkään, ja siksipä sitten ajauduttiin tähän uuteen tai paremminkin nykyiseen vanhaan malliin ja RVSiteBuilderiin.
Hyvin nopeasti kävi selville, että minä en pääse nykyisen hallintapaneelini kautta kovinkaan helposti korjaamaan kirjoitusvirhettäni. Ohjeeksi annettiin kotisivujen tekemiseen Weebly-niminen ohjelma. Se sentäs löytyi hallintapaneelista ja aikani tutkailtua totesin, että eihän täältä pääse tutuille sivuille. Vähitellen pieni epäilys alkoi nousta pintaan. En kai vaan joudu tekemään nettisivujani uudelleen? Johonkin Weeblyynkö on nyt tutustuttava? Vanhojen sivujen päivitys vaatisi muutakin kuin uuvatin, koska kotisivuohjelmaa ei enää olisi.
Selkä oli nyt seinää vasten ja kädetkin sidotut selän taakse, puhumattakaan siteestä silmillä. Kieltämättä otti pattiin, sillä en haluaisi mitään uutta oppimistaakkaa juuri tähän hetkeen. Mutta minkäs teet: tuttu ja turvallinen ohjelma katosi vieden päivitystaitoni mennessään. Mitä nyt? Sielläkö se kirjoitusvirhe on iänkaiken? Koska juhannus heilutteli jo koivunoksiaan, päätin huokaista syvään ja siirtää asiaa eteenpäin.
   Juhannus oli ja meni ja lopulta arkikin tuli vastaan ja Weebly odotti. Lopulta tartuin Macbookia napukoista ja ryhdyin tutkimaan asiaa. Kuten tavallista, uusi asia tuntuu supervaikealta, harmitusta ja päivittelyä riitti -enkä tarkoita nyt nettisivun päivittelyä. Monen monituisen kokeilun ja erehdyksen kautta löytyi yksi jos toinenkin vastaus. Tunnit kuluivat ja Weeblyn sielunelämä alkoi selkiintyä. Yhtäkkiä huomasin osaavani liikutella "palikoita" paikasta toiseen, lisätä ja muokata kuvia ja poistaa ylimääräisiä sivuja, lisätä ylätunnisteita...vai oliko ne niitä...no, ainakin jotain sinnepäin ja minusta ne vaikuttivat varsin hienoilta! DIY tuntuu toimivan ja Weeblyhän tuntuu hallittavalta kotisivukoneelta. Jossain määrin olen iloinen, että jouduin seinää vasten, lopulta sain ne sidotut kädetkin toimimaan ja riisuin lapun silmiltä. Uuden oppiminen kannatti tälläkin kertaa, vaikka oman tuskansa se otti! Varsinainen päivitystyö on vielä edessäpäin ja muutoksiakin varmaankin tulossa, mutta uudet sivut alkavat olla luettavissa. Vastaan tuli myös blogin pohja ja kun en osannut sitä poistaa enkä vaihtaa tavalliseen sivupohjaan, niin  päätin kirjoittaa muutaman sanan. Kuinka kauan tämä on näkyvissä, sitä en vielä tiedä. Ehkä siihen asti, kunnes opin taas uutta! Kiitos Suncomet ja uuvattien hyvä asiakaspalvelu. Lyhyestä virsi kaunis. Mitäs tykkäätte?

]]>